Art Journal / kreativ Journal… Hva er det egentlig?


En kreativ journal kan være akkurat det du ønsker det skal være. Noen bruker en skisseblokk, andre bruker en perm med løse sider eller en gammel bok, mens andre ønsker å kjøpe bøker som er laget for kreativ bruk. Jeg trives med alle medier og lager til og med journaler av katloger som jeg mottar i posten.

Jeg foretrekker å male i mine kreative journaler, men det er ingen “must”. Noen liker å bare bruke collage, mens andre liker å bare tegne. Det er nettopp det som er så flott med en slik journal. Det er ingen krav og du bestemmer akkurat hva du ønsker at din journal skal være.

Personlig så har jeg mange. Jeg har bøker som jeg har kjøpt som er beregnet på nettopp art journaling. Strathmore mixed media art journal er en av mine favoritter. Den har veldig tykt papir, noe som gjør at du kan male uten å måtte bekymre deg for at papiret skal lekke eller bli helt formløs. En annen bok som jeg ofte bruker er Dylusions sin Dyan Reavleley’s creative journal. I likhet med Strathmore sin bok så har også denne tykt papir, men papiret er i motsetning til Strathmore sin helt glatt. En annen bok som også er populær er Moleskine sin 
Art plus notebook. Dette papiret er noe tynnere enn Dylusions journalen, men den er like glatt. Boken fungerer veldig bra dersom du grunner papiret med Gesso før du begynner å male.

Dersom du ikke ønsker å bruke maling, så kan du bruke en hvilken som helst bok som du liker, men ofte er en skissebok å anbefale. Moleskine journalen fungerer perfekt til dette formålet, men det å finne en journal er ofte en persolig sak.

Strathmore art journal

Dette bildet er malt i min Strathmore journal

Documented life project

Malt på vannfarge papir og tilpasset en almanakk som er laget i forbindelse med et prosjekt som heter “Documented Life”

Collage på tag

Collage rett på en tag som ble kjøpt hos Clas Ohlson.

Skisser

Tegninger i en Molskine med veldig tynt papir.

Maling og collage i en katalog fra Søstrene Grene

Maling og collage på veldig dårlig papir… en katalog fra Søstrene Grene.

Søk litt på Youtube, så vil du finne masse inspirasjon.